Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ομοφοβία, η αρχή του μίσους.

  Ακούγοντας ένα πολύ αγαπημένο κομμάτι, "Glory Box από Portishead" συντάσσω την δεύτερη ανάρτηση μου, σχετικά με.... -παραμ παραμ- τους ομοφοβικούς.
Προειδοποιώ πως αυτό το θέμα θα είναι αρκετά πικρόχολο ενάντια τους, διότι το αξίζουν, κατά την άποψη μου πάντα. Οπότε, εάν είσαι ομοφοβικός ή αλλιώς φοβάσαι την αγάπη, σε παρακαλώ πολύ ευγενικά να αποχωρήσεις από αυτή την ανάρτηση, και να επιστρέψεις πίσω στην "νορμάλ" ζωούλα σου. Εάν όμως πιστεύεις πως είσαι αρκετά "βαρβάτος" για να συνεχίσεις να διαβάζεις, είσαι ευπρόσδεκτος.

   Μπορεί να ακουστώ σκληρή, πράγμα που δεν είναι ο σκοπός μου, μα πιστεύω βαθύτατα πως μετά από λεκτική, ψυχολογική και σωματική βία σε σημείο ξυλοδαρμού ή και φόνου, που προκάλεσαν "ομοϊδεάτες"τους, τα άτομα με τέτοιου είδους απόψεις αξίζουν τουλάχιστον μία γερή δόση χολής.
Σύμφωνα με μελέτες, (απόσπασμα από άρθρο πανεπιστημιακής έρευνας)"Οι Henry Adams, Lester Wright και Bethany Lohr του πανεπιστημίου της Τζόρτζια αποφάσισαν να ερευνήσουν κατά πόσο αποτελεί αλήθεια ή αστικό μύθο ότι πολύ συχνά πίσω από έναν μάτσο διώκτη των γκέι κρύβεται ένας καταπιεσμένος ομοφυλόφιλος. Οι ερευνητές δημιούργησαν μια ομάδα ομοφοβικών και μια ομάδα μη ομοφοβικών ανδρών βάσει της βαθμολογίας τους στον Δείκτη Ομοφοβίας (Index of Homophobia, W. W. Hudson & W. A. Ricketts, 1980). Στην έρευνα συμμετείχαν λευκοί Ευρωπαίοι ετεροφυλόφιλοι εθελοντές που επιλέχθηκαν από το Psychology Department Research Subject Pool στο Πανεπιστήμιο της Georgia. Η μέση ηλικία των ανδρών ήταν 20,3 χρονών (εύρος = 18 έως 31 ετών).
Οι εθελοντές παρακολούθησαν τετράλεπτα αποσπάσματα από βιντεοκασέτες ερωτικού περιεχομένου (γκέι, λεσβιακών και στρέιτ), ενώ ένας ειδικός καταγραφέας σημείωνε αυξομειώσεις στο μέγεθος του πέους τους. Η λεσβιακή βιντεοκασέτα συμπεριλήφθηκε επειδή έχει βρεθεί ότι είναι ιδιαίτερα διεγερτική σεξουαλικά σε ετεροφυλόφιλους άνδρες και είναι καλύτερος επιβεβαιωτικός παράγοντας από άλλα ερεθίσματα (Mavissikalian, Blanchard, Abel, & Baflow, 1975). Και το αυτονόητο έγινε πλέον γεγονός: μόνο οι ομοφοβικοί άνδρες παρουσίασαν διέγερση του πέους με αφορμή εικόνες ανδρικής ομοφυλοφιλίας!
Οι ερευνητές ερμήνευσαν τα ευρήματα της έρευνάς τους με τον ισχυρισμό ότι η ομοφοβία έχει σχέση με την ομοφυλοφιλική διέγερση την οποία το ομοφοβικό άτομο είτε αγνοεί είτε αρνείται.                  "
Οπότε, είτε οφείλεται σε τρομερή άρνηση της αληθινής τους ταυτότητας, (ή απλά σε ανάγκη προς πειραματισμό πάνω σε ομοφυλοφιλικές σχέσεις) είτε σε λάθος ανατροφή/πεποιθήσεις, αναληθείς γεγονότα εμφυτευμένα στο μυαλό του/της από την κοινωνία.
   Πως καταντά όμως ένας άνθρωπος να μισεί τόσο παθιασμένα κάποιον, χωρίς να τον ξέρει προσωπικά, απλά να τον κρατά εσώκλειστο, στο μυαλό του, με μία ταμπέλα, όπως και όλους τους άλλους?  Πολλοί (αν όχι όλοι) οι ομοφυλόφιλοι είναι άνθρωποι που προσβάλλονται καθημερινά, μειώνονται και αντιμετωπίζονται απάνθρωπα. Παρόλα αυτά, δεν γυρίζουν το κεφάλι τους στην κοινωνία και τους ανθρώπους με διαφορετικές προτιμήσεις από αυτούς, τους ετερόφυλους δηλαδή, μα προσπαθούν να τους αγκαλιάσουν ασχέτως των διαφορών τους. Γιατί κι αυτοί αυτό ακριβώς περιμένουν, από μία πολιτισμένη κοινωνία. Η αδημονία τους όμως πέφτει λαβωμένη και άψυχη στα πόδια των ομοφοβικών. Ανά τον κόσμο μυριάδες άνθρωποι παλεύουν για το δικαίωμα να αγαπούν ολόψυχα αυτούς που επέλεξαν. Και να τι αντιμετωπίζουν: 

Εκδήλωση ενάντια στους ομοφυλόφιλους από μέλη της Εκκλησίας των Βαπτιστών στις ΗΠΑ. Τα πλακάτ γράφουν:
ΑριστεράΟ Θεός μισεί τις αδελφέςΠρος Ρωμαίους 9:13
ΔεξιάΑδελφή = Πρωκτικό σεξ = Skull and crossbones vector.svg




Έρευνες έχουν δείξει ότι η ομοφοβία μπορεί να προέρχεται από θρησκευτική προκατάληψη —μάλιστα, οι απόψεις που έχουν θρησκευτική βάση είναι οι πιο δύσκολες για να αλλάξουν—, αισθήματα κοινωνικής ανασφάλειας ή ως αυτοεπιβεβαίωση του σεξουαλικού προσανατολισμού. Κάποιοι από τους παράγοντες που επιτείνουν την ομοφοβία είναι ακόμη το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και κοινωνικό στάτους, η έλλειψη επαφής με ομοφυλόφιλους και η έλλειψη παιδείας. 
  Έτσι, οι άνθρωποι αυτοί πληγώνουν τα παιδιά σας, τους συγγενείς, τους φίλους, τους γνωστούς. Κι εσείς απλά κουνάτε το κεφάλι.
Μα η συγκατάβαση, η απάθεια και η οκνηρία απέναντι στην αδικία είναι αυτά που καταδικάζουν έναν άνθρωπο, και όχι η ομοφυλοφιλία.

Μία μικρή επίθεση στον Χριστιανισμό και στους "Ελληνάρες" επιβάλλεται, καθώς, μέσα στον χαοτικό τρόπο έκφρασης των λεγόμενων μου, θεωρώ αναγκαίο τον κατακραγμό εναντίων τους, όπως θεωρούν κι εκείνοι των κατακραγμό των ομοφυλόφιλων "θέλημα θεού".

    Χριστιανοί:  Καθώς η συχνή δικαιολογία "Ο Θεός μισεί τις αδερφές, τις λεσβίες και τους τρανσέξουαλ," ή "Μόνο οι ετεροφυλόφιλοι είναι παιδιά του Θεού." και άλλες τέτοιες ασταθείς ανοησίες που προέρχονται από ανθρώπους με IQ λιγότερο από αμοιβάδας, προβάλλονται παντού, εμφυτεύονται μέσα στα μυαλά των νέων και καταστρέφουν και τις καινούργιες γενιές.
 Αυτά είναι τα παιδιά των ανθρώπων αυτών. Αυτά είναι η αυριανή νεολαία. Αν υπάρχει θεός, τότε δεν πιστεύω να ήθελε τέτοια κατάληξη. 

"Ου φονεύσεις" ήταν μία από τις εντολές. Κι όμως, Χριστιανοί ήταν αυτοί που χτύπησαν μέχρι θανάτου αγαπημένα ζευγάρια, μεμονωμένους ομοφυλόφιλους και τρανσέξουαλ. Ο Ιησούς, εάν όντως ήταν ο καλός, αγαθός, και πανάρετος, πιστεύετε αλήθεια πως θα μισούσε τα τέκνα του πατέρα του? Θα ήθελε να βιώνουν τέτοια βάσανα, μόνο και μόνο γιατί ΕΣΕΙΣ το θεωρείτε αφύσικο? Αν όντως ο Θεός δημιούργησε όλα τα ζώα, τότε γιατί 435 (πάνω κάτω εάν δεν κάνω λάθος) είδη ζώων είναι ομοφυλόφιλα, ενώ ομοφοβικά μόνο ένα, ΕΜΕΙΣ? Θα έπρεπε να ντρέπεσαι, διότι αν υπάρχει Θεός τότε μισεί εσένα.
 Ελληνάρες: Εγώ είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα, λόγο της καταγωγής, της σοφίας/ανδρείας/γνώσης/κτλπ που επέδειξαν οι αρχαίοι (το τονίζω αυτό) οι αρχαίοι Έλληνες. Έξυπνοι, εφευρετικοί, ειδήμωνες και μεταλαμπαδευτές γνώσης και κουλτούρας σε όλο τον κόσμο. Εσύ, ναι εσύ που υποστηρίζεις: " Οι Έλληνες είναι ΑΝΤΡΕΣ και οι αρχαίοι δεν θα άντεχαν να βλέπουν τους γκέι ή τις λεσβίες αφού ήταν τόσο σοφοί." ή "Εγώ που είμαι Έλληνας στην πατρίδα μου δεν θα ανεχτώ πούστηδες και λεσβίες, εδώ που έζησαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι" Μάθε λοιπόν, Ελληνάρα αγράμματε, πως οι Αρχαίοι Έλληνες δεν θεωρούσαν ένα αρσενικό πολίτη ΆΝΔΡΑ, εάν δεν σύναπτε  ερωτική σχέση με άλλον άνδρα. (Δεν υποστηρίζω πως αυτό θα έπρεπε οπωσδήποτε να υφίσταται σήμερα.) Η γυναίκα είχε το δικαίωμα να πάει με μία άλλη γυναίκα όποτε επιθυμούσε, λόγο της ελλιπής σεξουαλικής σχέσης της με τον άνδρα της. Έτσι, υπήρχε μια ετέρα σε κάθε σπίτι που μπορούσε να την συντηρεί και ήταν στην διάθεση και των δύο.
Δεν έχεις κανένα δικαίωμα λοιπόν εσύ, Ελληνάρα βαρβάτε που δεν θες "πούστη" δίπλα σου από την στιγμή που οι ίδιοι οι πρόγονοι σου (για τους οποίους είσαι τόσο περήφανος) ήταν κατά έτη φωτός πιο ανοιχτόμυαλοι από εσένα. 


Ήθελα επίσης να προσθέσω το εξής απόλυτα σεξιστικό και φαλλοκρατικό γεγονός. Δεν υπάρχει τόσος σάλος ενάντια στις λεσβίες, και αυτό οφείλεται αν όχι εξ ολοκλήρου στο μεγαλύτερο ποσοστό τότε, στα ετεροφυλόφιλα αρσενικά τα οποία κατά κοινή αλήθεια, αρέσκονται πολύ στο κόνσεπτ της ομοφυλοφιλικής σχέσης μεταξύ γυναικών. Δεν λέω, το παραδέχομαι κι εγώ. Είναι πολύ πιο όμορφο θέαμα/φαντασίωση/επιθυμία, λόγο των διαφορών μεταξύ των φύλων. Μα να αποδέχεσαι αυτό που σε ερεθίζει και ότι δεν σου σηκώνει τον Τασούλη/Κουλή/Σούλη/Μήτσο/Βασιλιά κτλπ παρακμιακά, να το απεχθάνεσαι και να το καταπολεμάς. "ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ!" όπως λέει κι ένας υπέροχος άνθρωπος και η χολή του. 


Τέλος, θα ήθελα να δείξω ορισμένα σωστά παραδείγματα αγάπης, μεταξύ ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων, μια συγκαταβατική αγάπη και ελευθερία, μια αποδοχή.

gay rights rally (Pic:Getty)

gay rights rally (Pic:Getty)

"Τα αρχικά ΛΟΑΤ (στα αγγλικά LGBT, Lesbian-Gay-Bisexual-Transgender) αναφέρονται συνολικά στα ΛεσβιακάΟμοφυλόφιλαΑμφισεξουαλικά και Τρανσεξουαλικά άτομα. Ο όρος μπορεί μερικές φορές να συναντάται και ως ΛΟΑΔ, ερμηνεύοντας τα τρανσεξουαλικά άτομα στην ελληνική γλώσσα ως διαφυλικά."   <--- αυτή εδώ είναι η σημαία των ΛΟΑΤ/ΛΟΑΔ. 


Παλέψτε λοιπόν για το δικαίωμα να αγαπάτε, να παντρευτείτε και να κάνετε οικογένεια, διότι μέσα στον παρανοϊσμό της αυτοαποκαλούμενης "ελευθερίας" ξεχνάμε πως δεν είμαστε ελεύθεροι να είμαστε εμείς.
Αγαπήστε τον κόσμο γύρω σας, ετεροφυλόφιλοι ή ομοφυλόφιλοι, γιατί ο κόσμος αυτός αξίζει να αγαπηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου